Υπηρεσίες ΤΕΙ

Η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ...

Τόσο στα κτήρια του ΤΕΙ στην Πάτρα όσο και στο Μεσολόγγι λειτουργούν οι δύο κεντρικές βιβλιοθήκες του ΤΕΙ. Η βιβλιοθήκη του ΤΕΙ στην Πάτρα ιδρύθηκε το 1974, ταυτόχρονα με την ίδρυση του ΤΕΙ Πάτρας, η οργάνωσή της όμως ξεκίνησε το 1989. Σήμερα η βιβλιοθήκη στεγάζεται σε τμήμα του νέου της χώρου και έχει έκταση 2.300 τ.μ. Η βιβλιοθήκη διαθέτει σήμερα περίπου 25.000 τόμους βιβλίων και 200 τρέχοντες τίτλους περιοδικών. Διαθέτει επίσης και άλλο σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό σε μορφή κασετών, video, CD-ROM, DVD κ.λ.π. καθώς επίσης και δωρεάν πρόσβαση στο internet για τους χρήστες. Στο Μεσολόγγι η βιβλιοθήκη άρχισε να λειτουργεί το 1984. Στεγάζεται σε ιδιαίτερο, ανεξάρτητο χώρο του συγκροτήματος της πολυδύναμης αίθουσας και περιλαμβάνει αναγνωστήριο και υπολογιστικό κέντρο. Διαθέτει σήμερα περίπου 20.000 τόμους βιβλίων καθώς και σημαντικό αριθμό συνδρομών περιοδικού τύπου και 1 βάση δεδομένων ηλεκτρονικών περιοδικών μέσω τη Οριζόντιας Δράσης καθώς και οπτικοακουστικό υλικό: 213 CD-ROMs, δισκέτες, βιντεοκασέτες. Το υλικό αυτό που καλύπτει θεματικά όλες τις κατηγορίες της γνώσης και κυρίως τα αντικείμενα των σχολών του Ιδρύματος, βρίσκεται στη διάθεση των σπουδαστών και εκπαιδευτικών και αποτελεί εργαλείο υποστήριξης της διδασκαλίας και της έρευνας.

Η βιβλιοθήκη εξυπηρετεί το διδακτικό προσωπικό, τους σπουδαστές, το διοικητικό προσωπικό του Τ.Ε.Ι. καθώς και πολλούς τεχνικούς επιστήμονες και επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα. Προτάσεις για παραγγελίες βιβλίων, CD-ROMs και περιοδικών υποβάλλονται γραπτώς με πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία από το εκπαιδευτικό, διοικητικό προσωπικό και τους φοιτητές.

Η βιβλιοθήκη του ΤΕΙ με τη συμμετοχή της στο Δίκτυο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL LINK) της Οριζόντιας Δράσης στα πλαίσια του έργου «Δικτύωση Βιβλιοθηκών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του ΕΠΕΑΕΚ απέκτησε δικαιώματα στις υπηρεσίες για on-line πρόσβαση σε ηλεκτρονικά περιοδικά που εκδίδονται από συγκεκριμένους οίκους. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη από τους υπολογιστές του δικτύου της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ.

Ωράριο Λειτουργίας

Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική για το προσωπικό και τους σπουδαστές του Ιδρύματος και λειτουργεί για το κοινό της από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 8:30 μέχρι 19:45. Το ωράριο ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, εκτός από τις επίσημες εορτές και αργίες κατά τις οποίες η βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ