Φοιτητικά Θέματα

Η IEEE στο Τμήμα μας...

Η παγκόσμια Οργάνωση Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ - Institute of Electrical and Electronic Engineers) έχει ως κύριο σκοπό τη προώθηση των επιστημών του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Ηλεκτρονικού Μηχανικού και γενικότερα του Μηχανικού Υπολογιστών με κύριο σκοπό την κοινωνική προσφορά. Σήμερα, στην ΙΕΕΕ είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 425.000 Μηχανικοί εκ των οποίων περισσότεροι από 90.000 είναι φοιτητές από 160 χώρες. Υπάρχουν περισσότερες από 2000 φοιτητικές ομάδες, που εξειδικεύονται σε θέματα που πραγματεύεται η ΙΕΕΕ, σε όλο τον κόσμο με κύριο σκοπό να δώσουν στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ευκαιρίες για ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξέλιξη.

Οι βασικότερες δραστηριότητες των φοιτητικών ομάδων της IEEE είναι η διοργάνωση σεμιναρίων και ομιλιών από επιστήμονες με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση των φοιτητών σε θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων της IEEE, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών και επισκέψεων σε εταιρείες και τη συμμετοχή σε φοιτητικούς διαγωνισμούς και συνέδρια υπό την αιγίδα της ΙΕΕΕ.

Ως μέλος, της φοιτητικής ομάδας της IEEE του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα μπορείς να λαμβάνεις το μηνιαίο περιοδικό Spectrum που περιλαμβάνει ενδιαφέροντα άρθρα και πολλές ευκαιρίες καριέρας / εκπαίδευσης, θα έχεις δωρεάν πρόσβαση στην ηλεκτρονική μορφή του περιοδικού POTENTIALS για φοιτητές, θα μπορείς να πάρεις μέρος σε διεθνής ή μη φοιτητικούς διαγωνισμούς της ΙΕΕΕ, θα έχεις ευκαιρίες υποτροφίας, θα μπορείς να συμμετάσχεις σε φοιτητικά συνέδρια και συναντήσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, θα μπορείς να συμμετάσχεις σε όλα τα διεθνή συνέδρια που διοργανώνει η ΙΕΕΕ με χαμηλές φοιτητικές τιμές, σου δίνεται η δυνατότητα αγοράς επιστημονικών βιβλίων με χαμηλό κόστος που εκδίδονται από την ΙΕΕΕ, θα έχεις πρόσβαση σε αγγελίες εργασίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, θα έχεις δωρεάν e-mail της μορφής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και άλλα πολλά πλεονεκτήματα.

Το κόστος εγγραφής ενός φοιτητή στην IEEE είναι πολύ μικρό και θα έχεις τα ίδια δικαιώματα με ένα κανονικό μέλος της.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις ενέργειες και τις δραστηριότητες της IEEE στο Ελληνικό παράρτημά της στην διεύθυνση: http://83.212.125.126/ieeegr/

Παρασκευάς Κίτσος, Επίκουρος Καθηγητής
Σύμβουλος καθηγητής του φοιτητικού παραρτήματος της IEEE του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ