Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Μόνιμοι εκπαιδευτικοί του Τμήματος

Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.

Έλαβε πτυχίο Μαθηματικών το 1992 και Διδακτορικό Δίπλωμα σε Τεχνολογία Λογισμικού το 1999, και τα δύο από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Από το 2008 είναι στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Πάτρας, με αντικείμενο "Ανάλυση και Σχεδιασμός Λογισμικού", με άνω των 30 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κρίση και άνω των 200 ετεροαναφορών. Από το ακαδ. έτος 2009-10 μέχρι το 2012-13, διετέλεσε Προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογών στη Διοίκηση και Οικονομία, ΤΕΙ Πάτρας, Παράρτημα Αμαλιάδας και κατά το εαρινό εξάμηνο 2013-14 διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας. Επίσης, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών ΤΕΙ Πάτρας από 2008 έως το 2011, της οποίας ήταν μέλος μέχρι το 2013. Από το ακαδ. έτος 2013-14 είναι μέλος ΕΠ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας. Συνολικά, παρουσιάζει πάνω εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2002. Επίσης, έχει συγγράψει το βιβλίο «Ευφυή Πληροφοριακά Συστήματα και Ευρετικές Μέθοδοι», (συ-)συγγράψει το βιβλίο «Ζητήματα ανάπτυξης συστημάτων διάχυτου υπολογισμού που σχετίζονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία» για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εναλλακτικό διδακτικό υλικό (ΕΔΥ - webcast) με τίτλο «Μεταγλωττιστές, αντικειμενοστρεφής ανάλυση» της Θεματικής Ενότητας «Σχεδιασμός Λογισμικού». Στο ΕΑΠ έχει διατελέσει διδάσκων (ΣΕΠ) από το 2004 σε θεματικές ενότητες όπως «Τεχνητή Νοημοσύνη και Εφαρμογές» (του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Πληροφορική») και «Συστήματα Διάχυτου Υπολογισμού» (του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Τεχνολογία Υλικού και Λογισμικού: Σχεδίαση και Ανάπτυξη Διάχυτων Συστημάτων Υπολογισμού»).

Κατά το διάστημα 1993-1999, παρείχε ερευνητικό έργο στο Εργαστήριο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικού Λογισμικού, Παν. Πατρών, σε θέματα προδιαγραφών, σχεδιασμού και υλοποίησης ευφυών εκπαιδευτικών συστημάτων. Είχε και έχει συμμετοχή σε διάφορά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα. Από το 2002 εργάζεται στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ερευνητική Μονάδα 3) σε ερευνητικά θέματα τυπικών προδιαγραφών διάχυτων υπολογιστικών συστημάτων. Από το 2009 διατελεί Υπεύθυνος της Ερευνητικής Μονάδας 3 (ΥΕΜ). Συνολικά, έχει συμμετάσχει σε 11 ευρωπαϊκά και εθνικά έργα και έχει διευθύνει 3 εξ αυτών. Πιο αναλυτικά: 4 έργα FET (στα 2 project manager), 2 έργα ΕΠ Διά Βίου Μάθηση (Ιδρυματικός-Επιστημονικός Υπεύθυνος), 1 έργο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ Αρχιμήδης ΙΙ, 1 έργο ΕΠΕΤ ΙΙ, 1 έργο INCO-COPERNICUS, 1 έργο ΠΑΒΕ, 1 έργο ΣΥΝ.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

  • Ευφυείς διαμεσολαβητές,
  • Περιρρέουσα Νοημοσύνη,
  • Νοημοσύνη των Σμηνών,
  • Τυπικές μέθοδοι ψηφιδοστρεφών διάχυτων συστημάτων,
  • Τυπικές μέθοδοι συστημάτων κατανεμημένης τεχνητής νοημοσύνης.

Μαθήματα που διδάσκει:

  • Μοντελοποίηση συστημάτων,
  • Τεχνολογία λογισμικού,
  • Τεχνητή νοημοσύνη,
  • Διάχυτος υπολογισμός,
  • Υπολογιστική νοημοσύνη,
  • Αντικεμενοστρεφής προγραμματισμός.

Ημέρες και ώρες επικοινωνίας με τους σπουδαστές:

Δευτέρα 10:00-12:00 και Τετάρτη 10:00-12:00

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Τηλ.: 26310-58490

 Fax: 26340-29667

 E-mail: zaharakis (AT) teipat {DOT} gr

 Προσωπική Ιστοσελίδα